lunes, 20 de febrero de 2012

LA CRISIS


"La Crisis"
Bé, com ja sabem tots la crisis es el tema més parlat per tothom des de fa ja 2 anys. Aquesta crisis va ser "començada" a Espanya per la "bombolla Inmobiliaria", a altres països per motius diferents, fins i tot va afectar a Washington, la primera potència mundial. A partir d’aquell moment, un seguit de països van caure en aquesta crisis, que podríem dir que a afectat a casi bé  tota la Unió Europea, però això no significa que països “poderosos” com Alemanya els hi hagi afectat tan com a Espanya, Grècia, Irlanda o Itàlia, que arrosseguen un deute milionari.

Gràfic que mostra l’evolució de l’atur a Espanya des del 2007 fins el 2011:





Noticies que informen diàriament sobre l’atur:

Respecte famílies i pobles:

Sempre parlem de la crisis com una cosa general i no ens fixem en les famílies que veritablement ho estan passant molt malament, famílies on tots els adults estan a l’atur i han de pagar una hipoteca, llum, gas, menja...

Pobles que estan endeutats, ja que fa uns anys demanaven préstecs a bancs (que ara han fet fallida) i que es veuen incapaços de fer front a aquets deutes. Els diners que, segons els pobles, es van utilitzar per fer noves infraestructures, aquets crisis ha fet que es quedin a mitges.

Si parlem de l’INS Viladecavalls, encara que no es dels Instituts més afectats, hi ha hagut retallades (calefacció, llum..). Però si mirem cap a Valencia, les retallades han sigut molt critiques; els alumnes i el professorat, que s’ha intentat manifestar de tot això, i han sortit al carrer a protestar i demanar el que es seu (ja que ho paguen amb els impostos), han sigut agredits brutalment per la policia de l’Estat.


Més informació de Valencia:


http://www.diariodeavisos.com/2012/02/17/actualidad/seis-detenidos-y-nueve-heridos-en-la-manifestacion-estudiantil-frente-al-complejo-de-zapadores-en-valencia/


Lucía RG.







No hay comentarios:

Publicar un comentario