lunes, 20 de febrero de 2012

LA CRISIS


"La Crisis"
Bé, com ja sabem tots la crisis es el tema més parlat per tothom des de fa ja 2 anys. Aquesta crisis va ser "començada" a Espanya per la "bombolla Inmobiliaria", a altres països per motius diferents, fins i tot va afectar a Washington, la primera potència mundial. A partir d’aquell moment, un seguit de països van caure en aquesta crisis, que podríem dir que a afectat a casi bé  tota la Unió Europea, però això no significa que països “poderosos” com Alemanya els hi hagi afectat tan com a Espanya, Grècia, Irlanda o Itàlia, que arrosseguen un deute milionari.

Gràfic que mostra l’evolució de l’atur a Espanya des del 2007 fins el 2011:





Noticies que informen diàriament sobre l’atur:

Respecte famílies i pobles:

Sempre parlem de la crisis com una cosa general i no ens fixem en les famílies que veritablement ho estan passant molt malament, famílies on tots els adults estan a l’atur i han de pagar una hipoteca, llum, gas, menja...

Pobles que estan endeutats, ja que fa uns anys demanaven préstecs a bancs (que ara han fet fallida) i que es veuen incapaços de fer front a aquets deutes. Els diners que, segons els pobles, es van utilitzar per fer noves infraestructures, aquets crisis ha fet que es quedin a mitges.

Si parlem de l’INS Viladecavalls, encara que no es dels Instituts més afectats, hi ha hagut retallades (calefacció, llum..). Però si mirem cap a Valencia, les retallades han sigut molt critiques; els alumnes i el professorat, que s’ha intentat manifestar de tot això, i han sortit al carrer a protestar i demanar el que es seu (ja que ho paguen amb els impostos), han sigut agredits brutalment per la policia de l’Estat.


Més informació de Valencia:


http://www.diariodeavisos.com/2012/02/17/actualidad/seis-detenidos-y-nueve-heridos-en-la-manifestacion-estudiantil-frente-al-complejo-de-zapadores-en-valencia/


Lucía RG.







ESPORTS

Personalment, no faig esport físic extraescolar, es a dir, faig esport a l'Institut, i camino bastant. Prefereixo dedicar el meu temps lliure als amics, a la música (la flauta), a l'ordiador (facebook, pagines web...) i al descans. Però això no vol dir que temps enrera no hagi fet mai; vaig estar 4 anys fen patinatge a Can Tries.


 Relacionant amb la meva entrada anterior "Novetats 2012"; m'agradaria fer esport físic, tothom diu que ajuda i millora la salut i et fa sentir "millor", estaria bé comprovar-ho. Actualment faig excursions a la mola, i altres cims proper a Viladecavalls.

Ara m'agradaria practicar aquets esports:




ESGRIMA: 

  • ORIGENS: Com esport va ser originat a Espanya anomenat “espasa ropera” ja que l’arma   s’utilitzava com a vestuari d’un cavaller.
  • JUGADORS: 2 jugadors, contrincants que reben el nom de "Tiradors".
  • OBJECTIU: Els contrincants han de intentar tocar a l'altre a través d'una arma blanca.
  • MATERIAL: Vestit:  màscara, puntes; arma blanca: sable, espasa i florete

                           
Preus del material: http://www.todoesgrima.com/

AQUAGYM:
  • ORIGENS: Derivació de la gimnàstica i la natació.
  • JUGADORS: No hi ha jugadors, es un esport col·lectiu i no competitiu
  • OBJECTIU: Duplica l’exercici de aeròbic que fem normalment.
  • MATERIAL: Material aeròbic i vestuari necessari per la piscina (banyador, ulleres i barret).

Lloc on fer Aquagym: http://www.elnatacio.com/1/332/Default.html

WATERPOLO:

  • DURADA: El partit es divideix e 4 temps de 8 minuts cada un.
  • JUGADORS: Els equips tenen 6 jugadors i un porter. 
  • OBJECTIU: Marcar el major nombre de gols en la portería contraria durant el temps que dura el partit
  • MATERIAL: Banyador, barret de color, ulleres


Lloc on fer Waterpolo: http://www.elnatacio.com/1/159/Default.html






jueves, 16 de febrero de 2012

NOVETATS 2012

Cada any, ens adonem de que hem fet coses que es podrien millorar, o directament coses que no hem fet i ens agradaria fer, les mes comunes: estudiar més, fer esport, cuidar el seu aspecte físic, mejar equilibradament, etc.. Però la majoria d'aquets proposits es queden en el no res, o almeny a mi em passa. I, en realitat no tinc cap novetat, però be m'agradaria:


- Fer esport físic i una dieta sana; però es massa cansat i m'encanta el tipus de menjars menys indicats!
- Estudiar més; però es molt aburrit.
- Guanyar diners: però la cosa està molt malament.
- Millorar la relació amb els pares; això si es podria fer!
- Divertir-me, riure, passar-ho genial i relacionar-me amb altres persones: això si que ho faig!

Pot ser; l'any vinent, el meu proposit serà fer realitats el propòsits passats. 


Lucía RG.

martes, 14 de febrero de 2012

NADAL 2011




La meva impressió d'aquest nadal ha sigut bona, ja que he passat molt temps amb familiars; oncles, avis, cosins, germans, nebots segons, cunyats..   i també per descansar.

 Materialment, com la majoria de famílies, els regals han sigut limitats però tampoc tan; més regals que ens fessin falta i menys capricis, i tots el diners obtinguts seran destinats a la "Caixa de Itàlia". En realitat a mi, mes igual els regals materials, prefereixo bons moments; que són els millors regals.
Però si que es veritat, que molta gent a passat un nadal diferent, ja que la crísis econòmica ha afectat a la major part de les famílies Espanyoles. 


Lucía RG.